MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Kent Bilimci Fatih Çetinkaya başkan seçildiği takdirde yapacağı vizyon projelerini açıklamaya devam ediyor. Diğer aday adaylarından proje çalışmasında önde olan Fatih Çetinkaya vizyon projelerinden sonra sosyal içerikli 2 projesini de açıkladı.
İlk projelerinde şehirleşme, istihdam ve belediye hizmetlerinin ucuzlatılması konularına ağırlık veren Çetinkaya’nın son açıkladığı projeler ise özel insanlar diye nitelediği engelli ve yardıma muhtaç kişilere yönelik oldu. Çetinkaya’nın soysal medya hesabından duyurduğu projenin detayları şu şekilde:
ÖZEL İNSANLAR İHTİYAÇ VE TESPİT KOMİSYONU
Çok sayıda ve çeşitli engelli derneklerimizin olması, genel bağlamda bir kurumsallığın olduğu anlamına gelmediği için ihtiyaç duyulan bu komisyon değişik engeli olan kardeşlerimizden oluşup, görevleri birebir tüm engelli kardeşlerimiz ve yaşlılarımızla görüşerek, ihtiyaçları tespit etmek olacaktır.
Ortak sorunlar olarak vâkıf olduğumuz; toplumdan tecrit edilmek(ötekileştirilmek), ebeveyni kaybetme durumunda gelecek endişesi ve engelli ebeveynlerin, “bana birşey olursa O’na ne olacak” korkusu gibi sorunlar birebir komisyon tarafından tespit edilip özel insanlar ihtiyaç ve tespit komisyonu ile entegre olan “Özel İnsanlar Yaşam Merkezi” projemiz ile çözüme kavuşturulacaktır.
SOSYAL PROJE 2: ÖZEL İNSANLAR YAŞAM MERKEZİ
Özel İnsanlar Yaşam Merkezi Projesi ile 0-6 yaş öncelikli olmak üzere 6-12, 12-18 yaş arası çocuklara,ailelerine ve aizemer hastaları ile yardıma muhtaç kimsesiz yaşlılara yönelik ücretsiz olarak hizmet verilecek. İnşa edilecek kampüs bünyesinde; ihtiyaç duyulan tüm özel eğitim ve terapi hizmetleri tek çatı altında olacak.
Psikiyatrist, psikolog, çocuk ve yetişkin noroloji uzmanı, çocuk doktoru beslenme uzmanı, odyolog, özel eğitim öğretmeni, spor eğitmeni, fizyoterapist, oyun terapisti vb hizmet alınması gereken tüm branşlarda uzman kişilerin kampüs bünyesinde tam zamanlı hizmet vermesi sağlanacaktır.
Bu projemizde hedeflenen bir başka unsur, dezavantajlı kesimler ile avantajlı kesimleri bir arada bulundurabilmektir.
Özel İnsanlar Yaşam Merkezi Projesi minimum 20 bin maksimum 50 bin metrekare olacaktır.
Kampüsün içinde şu ünitler yer alacak
– Otizm Eğitim Ünitesi
– Down Eğitim Ünitesi
-Aizemer Bakım ve Rehabilitasyon Ünitesi
– Zihinsel Engelliler Eğitim Ünitesi
– Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Eğitim Ünitesi
– Aile Eğitim Ünitesi
– Anaokulu ve Kreş
– Açık ve Kapalı Spor Alanları
– Huzurevi
– Başvuru, Tanı ve Misafir Alanı
– Simülasyon Merkezi
– Açık ve Kapalı Yüzme Havuzu
– İdari Bina
– Atölyeler
– Hobi Bahçeleri
– Tematik ve eğitici oyun parkurları
– Mescit
Kampüsün içinde verilecek hizmetler;
– Tarama Hizmeti
– Tanı koyma ve takip
– Toplumsal farkındalık
– Tıbbi ve sosyal yönlendirme
– Eğitim planlama
– Fizik tedavi ve spa
Add Comment